vakantie Frankrijk | Analoog

Afgelopen jaar ben ik met mijn gezin naar Frankrijk geweest. We hadden een paar heerlijke weken in Bretagne.
Ik heb toen ook voor het eerst mijn analoge camera meegenomen. Eigenlijk heb ik daar bijna de hele vakantie mee gefotografeerd.
Je zou misschien denken, waarom analoog, als je digitaal hebt?
Daar zijn veel redenen voor te bedenken.
Ik vind de sfeer van analoog heel mooi. De zachte ruis en het dat het lichtste deel minder overbelicht raakt dan bij digitaal.
Ook vind ik het een groot voordeel dat je rustiger fotografeert en dat als ik thuis kom ik niet duizenden foto’s uit te zoeken heb.
Ik stuur de rolletjes op naar een speciaal fotolab. Vervolgens krijg ik ze digitaal aangeleverd en kan ik ze nog een heel klein beetje aanpassen.

Sowieso vind ik het af en toe leuk om persoonlijk werk te delen, maar ik denk er nu over om tijdens familieshoots ook analoog te gaan fotograferen.
Lijkt dit je wat, informeer dan even naar de mogelijkheden!


Bovenstaande foto’s zijn gemaakt met portra400. Deze film geeft mooie kleurige en contrastrijke beelden. Ik ben er helemaal weg van.
Deze ga ik grotendeels gebruiken tijdens de portret en familieshoots.


Bovenstaande foto’s zijn gemaakt met ektar100. Ook deze vind ik prachtig! Mooie details en scherpte. Voornamelijk voor landschapsfotografie. De kleuren zijn warmer en de roodtinten worden wat versterkt. Dit kun je bij de portretten goed zien. Daarom vind ik ze minder geschikt voor portret fotografie dan voor landschap.

Leave a reply